Toekomstbeelden:
ontdek en verbeeld(t) verandering van werk

Wie had vier jaar geleden kunnen denken dat we allemaal opeens vanuit huis zouden werken?  Of dat er nu arbeidscontracten zijn met onbeperkt aantal vrije dagen?
Het is duidelijk dat niemand de toekomst kan voorspellen. Toch gaat u na ons HR- event ‘Toekomstbeelden’  verder met een beeld van en gevoel hoe de toekomst van werk er uit kan zien.

Het programma:

Op donderdagochtend 31 maart 2022 nemen wij u mee in de toekomst van werk en gaan we gezamenlijk een beeld vormen van deze toekomst. We starten de ochtend met futurist Jan Nieuweboer die ons meeneemt naar zijn ‘Toekomst van werk’. Jan is werkzaam voor Rabobank en is HR Innovatiemanager. Hij is specialist in Toekomst van Werk en veelgevraagd gastspreker over de Toekomst op conferenties. Op basis van onderzoek en experimenten ten aanzien van de overgang naar hybride werken heeft hij een schat aan inzichten verzameld die hij graag met ons deelt.

Het verhaal van Jan wordt vervolgd met een interactieve sessie waarbij futuristische kunst centraal staat. Annemartine van Kesteren, curator bij Boijmans Van Beuningen, leidt dit deel in. Zij neemt ons mee in de beleving van kunstenaars; een groep in de maatschappij die veelal gevoeliger zijn voor (toekomstige) maatschappelijke ontwikkelingen en dit tot uiting brengen in hun kunst. Vervolgens gaan wij, geïnspireerd door Jan en Annemartine, met elkaar in gesprek en aan de slag om de toekomst van werk te verbeelden.

  • Inloop: 08.45
  • Tijdstip event: van 09.00 – 12.00 uur, waarna de u mogelijkheid hebt om de ochtend af te sluiten met een lunch
  • Locatie: Weelde: Marconistraat 37 in Rotterdam  
  • Het event is geheel kosteloos

Het spreekt voor zich dat wij ons dan houden aan de dan geldende Corona maatregelen, wat voor mogelijke wijzigingen in het programma en vorm kan zorgen.

Wilt u ook onderdeel zijn van de toekomst? Meld u dan aan via onderstaand formulier.

TOEKOMSTBEELDEN

Ja, ik ben erbij!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.